> Brut hout

Het is onze ambitie om onze klanten zo snel mogelijk te bedienen en houden daarom een breed assortiment brut hout in elke gewenste kwaliteit op voorraad.

U kunt bij ons terecht voor onder andere deze houtsoorten:

Europees & Russisch zachthout

Grenen

Grenen is, net als vuren, één van de meest gebruikte naaldhoutsoorten met een scala aan kwaliteiten. Lemahieu TimberImport selecteert, afhankelijk van de gewenste kwaliteit, dit hout van de den uit zagerijen in het hoge noorden (Noord-Europa en Rusland). Hoe kouder het klimaat, hoe stabieler en vormvaster het hout.

We hechten veel belang aan duurzaam en verantwoord bosbeheer. Grenen van Lemahieu Timber Import is daarom altijd FSC® of PEFC®-gecertificeerd.

Vuren

Vurenhout is één van de meest gebruikte naaldhoutsoorten met een scala aan kwaliteiten. Lemahieu Timber Import importeert dit hout van de fijnspar uit zagerijen in het hoge noorden (Noord-Europa en Rusland). Hoe kouder het klimaat, hoe stabieler en vormvaster het hout.

We hechten veel belang aan duurzaam en verantwoord bosbeheer. Vurenhout van Lemahieu Timber Import is daarom altijd FSC®- of PEFC®- gecertificeerd.

Douglas

Douglas is één van de hardste naaldhoutsoorten en zeer geschikt voor zowel binnen als buiten. Onze leveranciers van Douglas in Frankrijk zorgen voor een duurzaam evenwicht en verantwoord bosbeheer.

Dankzij de CE-keuring garanderen we de beste kwaliteit. Om Douglas te beschermen tegen bv. houtrot en houtaantastende zwammen, verduurzamen we Douglas door middel van drenking of impregnering.

Siberische lariks

We werken met vaste, betrouwbare partners in Siberië voor de import van lariks (100% traceerbaar hout!).

Wij streven er altijd naar om de best mogelijke kwaliteit aan te kopen. We letten op een rechte vezelloop omdat die de densiteit van het hout verhoogt en voor een stabieler product zorgt. Een vormvaste plank is veel duurzamer en laat zich gemakkelijker bewerken.

Noord-Amerikaans & Canadees zachthout

Western Red Cedar

Western Red Cedar wordt door onze afdeling Timber Import aangekocht bij vaste partners in Canada, altijd met PEFC®-label. Afhankelijk van de vraag van de klant en de gewenste toepassing selecteren we de kwaliteit.

Ook ceder shingles behoren tot ons gamma.

Douglas Fir

Douglas Fir groeit in Noord-Amerika en wordt bij ons ook omschreven als Oregon Pine. Het is één van de meest polyvalente houtsoorten op de markt en kan voor talloze toepassingen binnen en buiten gebruikt worden.

Om Douglas Fir te beschermen tegen bijvoorbeeld houtrot en houtaantastende zwammen, verduurzamen we het hout door middel van drenking of impregnering.

Yellow Pine

Southern Yellow Pine die Lemahieu Timber Import aankoopt, komt uit uitgestrekte Canadese bossen die niet alleen economisch belangrijk zijn; het duurzame bosbeheer heeft ook ecologische een zeer grote waarde.

Elke partij hout wordt visueel gekeurd: zowel SAPS (topkwaliteit) als PRIME worden via boten verscheept naar onze magazijnen in Gent.

Western Hemlock

De Western Hemlock die we importeren uit Noord-Amerika en Canada is 100% afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en is PEFC®-gecertificeerd.

Omdat deze houtsoort weinig duurzaam, maar goed vochtbestendig is, wordt Hemlock hoofdzakelijk toegepast voor interieurafwerking en sauna’s.

Afrikaans hout

Afrormosia

Afrormosia is zeer duurzaam en geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Door de mooie goudbruine kleur kan het een echte eye-catcher zijn in uw woning.

Afrormosia die u bij ons aankoopt, voldoet aan de EUTR-wetgeving.

Afzelia

Van de 5 botanische Afzelia-soorten op de markt, importeren wij de ‘Doussié’;  de meest duurzame soort (duurzaamheidsklasse I).

Deze zeer duurzame en stabiele soort kan zowel binnen als buiten toegepast worden.

Afzelia die u bij ons aankoopt, voldoet aan de EUTR-wetgeving.

Padoek

Met zijn prachtige koraalrode tot paarsbruine kleur en zijn zeer duurzame en stabiele eigenschappen, leent deze houtsoort zich uitstekend voor hoogwaardige gevelbekleding en terrasprofielen.

Padoek die u bij ons aankoopt, voldoet aan de EUTR-wetgeving.

Zuid-Amerikaans hardhout

Ipé

Ipé is één van de meest bekende houtsoorten uit Zuid-Amerika (Brazilië) en wordt voornamelijk ingevoerd vanuit Brazilië. Met een duurzaamheidsklasse I en hoge stabiliteit is het uitermate geschikt voor buitenconstructies, gevelbekleding, terrassen (rond zwembaden) en buitenschrijnwerk.

Ipé die u bij ons aankoopt, voldoet aan de EUTR-wetgeving.

Walaba

Met een levensduur van ongeveer 40 jaar, is Walaba één van de sterkste hardhoutsoorten (duurzaamheidsklasse I). Deze Surinaamse houtsoort bevat veel olie en hars waardoor het zeer stabiel is en vaak voor vlonders, onderbalken, omheiningen, … gebruikt wordt.

Walaba die u bij ons aankoopt, voldoet aan de EUTR-wetgeving.

Cumaru

Deze duurzame houtsoort (duurzaamheidsklasse I) is geelbruin tot roodbruin met donkere nerven. Cumaru wordt soms als alternatief voor Ipé aangeboden en wordt voornamelijk toegepast voor zwarte constructies, geluidsschermen, damwanden, buitenschrijnwerk en terras.

Cumaru uit Brazilië wordt uitsluitend aangekocht bij leveranciers die de legale oorsprong van het hout kunnen aantonen, conform de EUTR-wetgeving.

Massaranduba

Deze populaire houtsoort uit Zuid-Amerika (Brazilië) is zeer duurzaam (duurzaamheidsklasse I) en laat zich gemakkelijk bewerken. Het is uitermate geschikt voor zware draagconstructies, industriële vloeren, buitenschrijnwerk en waterbouwkundige werken.

Massaranduba uit Brazilië wordt uitsluitend aangekocht bij leveranciers die de legale oorsprong van het hout kunnen aantonen, conform de EUTR-wetgeving.

Itauba

De tropische hardhoutsoort Itauba is zeer duurzaam, sterk en stabiel (duurzaamheidsklasse I). De kleur van het hout varieert van beigegeel tot (donker)bruin en is geschikt voor zowel binnen –als buitentoepassingen: terrassen, constructie, waterbouwkundige werken, gevelbekleding, ….

Itauba uit Zuid-Amerika (Brazilië), kopen we uitsluitend aan bij leveranciers die de legale oorsprong van het hout kunnen aantonen, conform de EUTR-wetgeving.

Zuidoost-Aziatisch hardhout

Dark Red Meranti (DRM)

Dark Red Meranti is een verzamelnaam voor een groot aantal soorten die hoofdzakelijk vanuit Maleisië geïmporteerd worden.

De Dark Red Meranti die Lemahieu Timber Import aankoopt: ‘Select & Better’ garandeert de betere kwaliteit (kwaliteiten vastgelegd volgens de Malaysan Grading Rules) en is bovendien PEFC®-gecertificeerd en conform de EUTR-wetgeving.

Dark Red Meranti is perfect geschikt voor zowel binnen- als buitenschrijnwerk.

Naar 100% duurzaam hout

> Aankoop

In het kader van ons duurzaam aankoopbeleid, geven we steeds voorrang aan FSC® of PEFC®-gecertificeerd hout en hout dat afkomstig is uit duurzaam bosbeheer. Door deze duurzame vorm van productie te steunen, garanderen we een bloeiende toekomst voor hout.

Transparantie in de herkomst van het hout primeert voor Lemahieu Timber Import. Tropisch hardhout uit Afrika, Zuid-Amerika en Azië kopen we aan conform de EUTR-wetgeving. Deze conformiteit bewijst de legale oorsprong van het hout.

We werken rechtstreeks samen met de zagerijen en betalen een eerlijke prijs voor een eerlijk product. Dankzij onze opgebouwde partnerships, zijn we in periodes van schaarste een bevoorrechte partner voor onze leveranciers.

Door de jaren heen hebben we een sterk team opgebouwd dat met kennis van de markt en de producten, hout aankoopt.

Kwaliteit en advies op maat

Dankzij onze knowhow en productkennis garanderen we de hoogste kwaliteit en advies op maat. Met precisie en passie realiseren we maatwerkoplossingen voor de gespecialiseerde houthandel. Ons volledig machinepark staat ook ter beschikking van uw eigen hout.

Ons team staat voor u klaar.