Hout en platen zijn het bouwmateriaal van de toekomst

Constructie

Hout en platen zijn niet meer weg te denken in constructietoepassingen. Door het groeiend ecologisch bewustzijn, zien we voornamelijk in passiefbouw, maar ook voor loodsen en bijgebouwen een positieve evolutie in het gebruik van houtproducten. Dankzij onderzoek en de toenemende belangstelling evolueren de bouwmethodes in hout zeer sterk. Voornamelijk houtskeletbouw krijgt een prominentere rol toegewezen.

Lemahieu-Lempan levert zowel vuren, grenen, Douglas en lorken voor de primaire structuur als multiplexplaten, OSB of vezelplaten voor de windverbandpanelen.

Productontwikkeling in plaatmateriaal verruimt de toepassingsgebieden

> Oplossingen voor constructie in plaatmateriaal

Dankzij de veelzijdigheid en het gebruiksgemak kunnen houtproducten in diverse toepassingen gebruikt worden: structurele bouwelementen, vloeren, meubelen of interieuraccenten; van keukens tot trappen, in massief hout of plaatmateriaal zijn ze gemakkelijk op maat te maken.

In ons uitgebreid aanbod vindt u het volledige assortiment multiplex, hardboard, softboard, spaanplaat, OSB, MDF, Rubberwood, ...

Ook voor garantieplaten kan u bij ons terecht. Onze producten worden vlot uit voorraad geleverd.

Lees meer over ons aanbod platen
© SMARTPLY | MEDITE
© SMARTPLY | MEDITE

De evolutie van de bouwmarkt en behoeftes van onze klanten resulteren in de ontwikkeling van nieuwe producten die sterker, vochtbestendiger en duurzamer zijn. Een voorbeeld hiervan is LEMPAN Premium Hardwood®.

LEMPAN Premium Hardwood®

Vanuit de behoefte van onze klanten, ontwikkelde LEMPAN Panel Import een multiplex plaat die samengesteld is uit hardhout van de beste kwaliteit. LEMPAN Premium Hardwood® is een heel duurzame plaat aan een competitieve prijs.

Vraag een staal aan

Uitgebreid machinepark

> Oplossingen voor constructie in hout

Voor grote dakgebinten, houtconstructies, prefab en houtskeletbouw kunnen we dankzij ons uitgebreid machinepark bouwhout met grote secties tot 300 x 400 mm schaven en afkanten. En dit voor lengtes tot 15m.

Op basis van een 3D-ontwerp bewerken we het hout op onze 6-assige CNC ROBOT-Drive. De nummering van de onderdelen garandeert een vlotte plaatsing en tijdswinst voor de aannemer! Zelfs balken met een sectie tot 300 x 650 en 15m lang vormen geen probleem.

Lees meer over ons CNC-bewerkingscenter Lees meer over onze schaverij

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten