Verduurzaming door middel van onderdompelen

> Drenken

Bij drenken wordt het hout gedurende een bepaalde tijd ondergedompeld in het houtbeschermingsproduct. Aangezien het product slechts beperkt in het hout doordringt, passen we deze techniek voornamelijk toe bij hout dat niet blootgesteld wordt aan weer en wind.

Wij zijn uitgerust met 2 ATG-erkende drenkstations en verlenen het hout een preventieve bescherming tegen:

  • Blauwschimmels

  • Houtaantastende zwammen

  • Larven van houtaantastende insecten.


De drenking heeft een geringe ecologische impact.
Het hout wordt groen behandeld met Sarpeco 9+, een micro-emulsie of kleurloos met WOLSIT EC40.

Drenkattest en certificering

Onze behandelingsstations hebben een BUtgb-erkenning en onze producten zijn ATG gecertificeerd. Op aanvraag bezorgen we u een drenkattest voor de behandelde partij hout.

Wenst u hout voor een toepassing in gebruiksklasse 2, 3, 4 (of 4SP)? Dan raden we aan het hout te verduurzamen door middel van vacuüm druk impregnering.

Meer info over impregneren onder druk

Delen van het hout die na drenking nog verzaagd of gefreesd moeten worden, dienen een nabehandeling te krijgen met het product die eveneens aan de bovenvermelde eisen voldoet.

Kwaliteit en advies op maat

Dankzij onze knowhow en productkennis garanderen we de hoogste kwaliteit en advies op maat. Met precisie en passie realiseren we maatwerkoplossingen voor de gespecialiseerde houthandel. Ons volledig machinepark staat ook ter beschikking van uw eigen hout.

Ons team staat voor u klaar.