De gevel in harmonie met zijn omgeving

Gevelbekleding

Binnen hedendaagse architectuur met respect voor de omgeving, kiezen we zeer vaak voor gevelbekleding in hout. Niet alleen dankzij de verschillende technieken om hout te verduurzamen maar ook door het enorme aanbod waardoor iedereen een look vindt die past bij de uitstraling van het gebouw.

Met een waaier aan profielen in diverse houtsoorten zijn de vormgevingsmogelijkheden eindeloos: horizontaal of verticaal geplaatste profielen of een combinatie van beide; open of gesloten gevelbekleding, …

* headerfoto: Benjamin Bulot

Duurzaam hout met een lange levensduur

> Producten voor gevelbekleding

Niet elke houtsoort komt in aanmerking voor gevelbekleding. Sommige houtsoorten trekken krom of vormen scheuren. Onder invloed van UV-licht en het weer verloopt bovendien het vergrijzingsproces van bepaalde houtsoorten niet egaal. Ons advies kan helpen in de juiste keuze van de houtsoort, verduurzaming, profiel of afwerking.

Meer info over onze diensten

Houten leien of shingels zijn aan een opmars bezig.

De prachtige kleurschakeringen van Cedar shingels geven uw woning een natuurlijke en luxueuze uitstraling. De shingels worden vervaardigd uit Western Red Cedar, één van de meest duurzame naaldhoutsoorten ter wereld.

De Cedar shingels die Lemahieu Timber Import aankoopt zijn “Number 1 Blue Label”, de beste kwaliteit, kwartier gezaagd uit 100% foutvrij kernhout.

Populaire producten voor gevelbekleding:

Western Red Cedar
Western Red Cedar
Douglas
Douglas
Padoek
Padoek
ThermoWood®-ayous & fraké
ThermoWood®-ayous & fraké
Profiel GB200
Profiel GB200
Profiel PL100
Profiel PL100

Verbeter de brandreactieklasse

> Brandvertragende oplossingen

Zowel voor projectbouw als voor particuliere woningbouw, is brandveiligheid een belangrijk thema.

Onze brandvertragende behandeling voor gevel- en wandbekleding met Burnblock® verbetert de brandreactieklasse tot B-s1,d0.

De 100% natuurlijke brandvertrager, Burnblock®, waarmee het hout geïmpregneerd wordt, geeft geen kleurveranderingen* en garandeert een gevel die voldoet aan de gevraagde brandreactieklasse conform de Europese regels.

*Opgelet: bij eik kunnen er veranderingen in kleur optreden.