Machinale coating voor een optimaal resultaat

> Lakken

Zowel voor terras als gevelbekleding merken we een opmars in machinaal gecoat hout. Zweeds rabat kunnen we in Douglas voorzien van twee afwerklagen; in vurenhout van één afwerkingslaag. De coating wordt op de meest moderne industriële productielijnen twee- of vierzijdig aangebracht.

Standaard in ons aanbod bieden we u:

DOUGLAS - 2 lagen

  • Profiel: Zweeds rabat

  • Formaat: 12/26 (d) x 195 (b) mm

  • Lengtes: op aanvraag

Verwerking en onderhoud

VURENHOUT - 1 laag

  • Profiel: Zweeds rabat

  • Formaat: 12/26 (d) x 195 (b) mm

  • Lengtes: op aanvraag

Verwerking en onderhoud

Accentueer de nerven van het hout en creëer een prachtig clair-obscur-effect

> Borstelen en branden

Door het borstelen van de houtnerven wordt het natuurlijke karakter van het hout extra benadrukt. Door het branden krijgen de planken een unieke koollaag.

Egale kleurnuances voor uw gevelbekleding

> Voorvergrijzen

De techniek van het voorvergrijzen wordt toegepast om het natuurlijke vergrijzingsproces van hout na te bootsen, onmiddellijk na de plaatsing. Zo ontstaat een gevelbekleding met egale kleurnuances, ook bij oppervlaktes die niet aan UV-licht worden blootgesteld. Zonder voorvergrijzing zouden deze delen niet of veel trager natuurlijk vergrijzen.

De keuze van de coating en het aantal lagen bepalen de snelheid waarin de coating verdwijnt en door natuurlijke vergrijzing wordt overgenomen. Advies en onderhoudsvoorschriften zijn beschikbaar op aanvraag.

Kwaliteit en advies op maat

Dankzij onze knowhow en productkennis garanderen we de hoogste kwaliteit en advies op maat. Met precisie en passie realiseren we maatwerkoplossingen voor de gespecialiseerde houthandel. Ons volledig machinepark staat ook ter beschikking voor de bewerking van uw eigen hout.

Ons team staat voor u klaar.