Lemahieu Group investeert in moderne Hundeggers en vierde autoclaaf

16 juni 2020

Ondanks deze woelige Corona-periode, blikken we altijd positief vooruit. Met trots melden we u de aankoop van een Hundegger HM4-400 schaafmachine, CNC ROBOT-Drive 650 en 4de impregneer-autoclaaf.

We geloven in de toekomst van hout en platen als duurzaam (bouw)materiaal en willen door middel van ecologisch verantwoorde oplossingen hun toepassingen verruimen. Dit gaf de laatste jaren al aanleiding tot investeringen in onder andere brandvertragende behandelingen van hout en platen en thermische modificatie van hout.

Ondanks deze woelige Corona-periode, blikken we altijd positief vooruit. Met trots melden we u de aankoop van een Hundegger HM4-400 schaafmachine, CNC ROBOT-Drive 650 en 4de impregneer-autoclaaf.

HUNDEGGER HM4-400

Deze automatische schaaf- en afkantmachine voor bouwhout combineert snelheid met uiterste precisie. Zijn mogelijkheid om grote secties tot 300 x 400 mm en 15 meter lang te bewerken is ongetwijfeld zijn grootste troef.

Lees meer over onze schaafoplossingen

CNC ROBOT-DRIVE 650

De ROBOT-Drive is het paradepaardje onder de CNC-machines: nauwkeurig, snel, efficiënt, veelzijdig, ... Dankzij de automatische wissels tussen 16 tools en 6 assen worden de meest complexe bewerkingen uitgevoerd in 1 run. De ROBOT-Drive gaat aan de slag met diverse houtsoorten met een minimum van 20 mm x 60 mm en maximum van 300 mm x 650 mm.

Onze nieuwe interne ontwerpafdeling staat u bij in de optimalisatie of opmaak van 3D-ontwerpen.

Contacteer Dieter Penninck voor meer info voor uw projecten: d.penninck@lemahieu.be of +32 499 580 520.

 

Lees meer over onze CNC-oplossingen

Dankzij deze investeringen kunnen we u een breder aanbod geschaafd en CNC-bewerkt hout aanbieden en verkorten we aanzienlijk onze leveringstermijnen van geïmpregneerd hout.

Vierde impregneer-autoclaaf op komst

Sinds enkele maanden merken we een piek in de vraag naar geïmpregneerd hout. Om onze leveringstermijnen zo kort mogelijk te houden en om te blijven voldoen aan deze stijgende vraag, werd beslist om te investeren in een 4de impregneer-autoclaaf.

Met zijn 15 meter lang en 2,3 meter hoog verrijst deze nieuwe ‘kleine’ reus in het najaar van 2020 in onze productiehal in Oostende.