Een hart voor duurzaam hout

We geloven in de toekomst van hout en platen als duurzaam (bouw)materiaal en willen door middel van ecologisch verantwoorde oplossingen hun toepassingen verruimen.

Onze sterktes liggen in de samenwerking tussen de verschillende divisies en de gespecialiseerde vakkennis van onze medewerkers.

Door middel van verduurzaming, brandvertragende behandelingen, verantwoord aankoopbeheer en maatwerkoplossingen verruimen we samen de toepassingen van hout en platen.

Lemahieu Fire Protection®
We willen de mogelijkheden van ‘hout als brandveilig bouwmateriaal’ aanmoedigen en uitbreiden. Onze behandeling onder vacuüm druk met Burnblock® verbetert de brandreactieklasse van hout en platen tot B-s1,d0.

Lees meer

Lempan Panel Import
Dankzij onze jarenlange marktkennis en opgebouwde partnerships selecteren we met de grootste zorg platen. We garanderen de oorsprong en kwaliteit aan de beste prijs.

Lees meer

Lemahieu Timber Import
Dankzij onze jarenlange marktkennis en opgebouwde partnerships selecteren we met de grootste zorg ruw hout. We garanderen de oorsprong en kwaliteit aan de beste prijs.

Lees meer

Lemahieu Processing
We bewerken en verfijnen het hout naargelang zijn toepassing of einddoel. Dankzij onze know-how en productkennis garanderen we de hoogste kwaliteit en advies op maat.

Lees meer

Lemahieu Wood Protection
Hout is een duurzame grondstof waar we bewust mee moeten omspringen. Om de levensduur van hout te verlengen, verhogen we de duurzaamheids- en gebruiksklasse door middel van drenking en impregnering.

Lees meer

LDCwood
LDCwood, de 50/50 joint venture tussen Decolvenaere Houtimport en Lemahieu Group, is de eerste officiële producent van ThermoWood® in België. In onze 3 ovens in Oostende modificeren we es, vuren, ayous, fraké en populier tot ThermoWood®. Alle producten van LDCwood zijn OLB-, FSC®- of PEFC-gecertificeerd.

Lees meer