Hout brengt eenheid in uw woning, terras en tuin

Outdoor

Het gebruik van hout in de tuin is populairder dan ooit. Het is een authentiek en duurzaam materiaal dat door zijn natuurlijke karakter een echte eye-catcher kan zijn. De verscheidenheid aan houtsoorten en verduurzamingstechnieken maakt het uitstekend geschikt voor diverse toepassingen.

De eigenschappen van het hout bepalen de keuze

> Producten voor outdoor

Regen, wind, temperatuurschommelingen, insecten en schimmels hebben invloed op de levensduur van hout. Het is dus belangrijk een duurzame houtsoort of verduurzaamd houtproduct te kiezen voor uw outdoor-project.

Tuinhout dat rechtstreeks contact heeft met de grond (terrassen, tuinkamers, schuttingen, carports, klimplantroosters, weidepalen, borders …) moet voldoen aan duurzaamheidsklasse I, II of I-II, zoals:

Tropisch hardhout: Afrikaanse Padoek, Afzelia, Afrormosia, Red Meranti, Merbau, Ipé, alaba, Cumaru, Massaranduba en Itauba.

Lees meer over onze import van tropisch hardhout

Verduurzaamd zachthout volgens procedé A4.1: Grenenhout (klasse IV-V), vuren (klasse V) en Europees oregon (kernhout klasse III, spinthout klasse V).

Lees meer over impregneren

Thermisch behandeld hout: ThermoWood® es, ThermoWood® vuren, ThermoWood® grenen, ThermoWood® ayous, ThermoWood® fraké.

Lees meer over ThermoWood®

MEDITE TRICOYA EXTREME MDF: Dankzij de combinatie van geacetyleerde houtvezels en fabricagetechnologie van MEDITE kan TRICOYA toegepast worden in situaties die niet geschikt zijn voor normale MDF. De duurzame plaat gaat gegarandeerd 50 jaar bovengronds en 25 jaar ondergronds mee.

Populaire producten voor outdoor:

Western Red Cedar
Western Red Cedar
Padoek
Padoek
ThermoWood®
ThermoWood®
Okoumé
Okoumé
Terrasprofiel TP100
Terrasprofiel TP100
Terrasprofiel TP300
Terrasprofiel TP300
Terrasprofiel TP400
Terrasprofiel TP400
Terrasprofiel TP500
Terrasprofiel TP500