Gevelbekleding

Constructie

'Circustent' in hout

Een nieuwe permanente circustent in staal en hout zet Marchin definitief als circusdorp op de kaart. Voor deze unieke constructie voor Latitude 50 zijn de wanden en het dak bekleed met bruin geïmpregneerd grenen van Lemahieu Group. Om tegemoet te komen aan de vereiste brandvoorschriften, werd het hout voor het dak bovendien brandvertragend behandeld met Burnblock® tot de vereiste brandreactieklasse.

Als centrum voor circus en straatkunst in Marchin, organiseert Latitude 50 sinds 2004 een tiental optredens, co-organiseert het straatkunstfestival Les Unes Fois d'un Soir in Huy en biedt het een verblijfsruimte aan een veertigtal gezelschappen die jaarlijks een nieuwe creatie ontwikkelen ...

Gesitueerd in een landelijke omgeving en verrijkt door zijn talrijke partnerschappen, verwoordt Latitude 50 de creatie en distributie van shows en vertegenwoordigt daardoor een ruimte van permanente creativiteit, verbeeldingskracht en uitwisseling.

Door de grote interesse was er al enige tijd nood aan een permanente tentoonstellingsruimte. In 2021 startte voor hen eindelijk dit nieuw avontuur.

De houten structuur, aangepast aan de circuspraktijk, biedt een podiumruimte van 15m / 15m, een vrije hoogte van 10m, talrijke ophangpunten en is uitgerust met een dynamische vloer.

Het project werd gerealiseerd door Stabilame en Atelier d’architecture Meunier-Westrade en werd mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Provincie Luik op voorstel van Liège Europe Métropole, de Federatie Wallonië-Brussel en de gemeente Marchin.

Brandvertragend geïmpregneerd grenen:

  • is preventief beschermd tegen houtaantastende zwammen, zachtrot en larven van houtaantastende insecten;

  • is behandeld tot de vereiste brandreactieklasse.

Projectfiche

Omschrijving: Gevelbekleding in bruin geïmpregneerd grenen, brandvertragend behandeld door Lemahieu Fire Protection® with Burnblock®
tot de gewenste brandreactieklasse.

Ontwerp van: Atelier d’architecture Meunier-Westrade srl.

Nog interessante projecten

Alle projecten
1 / 3