Geen coating nodig tegen uitloging

> Duurzaamheid

Bij de brandvertragende behandeling van Lemahieu Fire Protection® is er geen coating nodig om uitloging tegen te gaan. De duurzaamheid van de brandreactieklasse in de tijd blijft gewaarborgd bij buitentoepassingen.

 De duurzaamheid in de tijd wordt gegarandeerd en gedocumenteerd zonder het gebruik van een beschermende coating.

Getest binnen BS EN16755:2017-norm

Hiervoor werden testen uitgevoerd in overeenstemming met EN927-6, één van de drie testopties binnen de nieuwe BS EN16755:2017-norm. De test omvat een versneld verweringsproces met UV en het equivalent van meer dan 120 jaar regen in België.

De testen werden uitgevoerd op ThermoWood® grenen en Western Red Cedar en behielden beide brandreactieklasse B, zowel vóór als na de versnelde veroudering, in overeenstemming met testmethode ISO 5560-1: 2015.

Brandreactieklasse B blijft behouden

Over de duurzaamheid van houtproducten, brandvertragend behandeld met Burnblock® via vacüum/druk, geldt het volgende:

Het effect van de brandvertragende eigenschappen neemt af in een tempo dat gelijk is aan de degradatie/veroudering van het hout zelf.

Dit betekent dat het effectieve niveau van brandvertraging per eenheid hout onveranderd blijft, waardoor Burnblock® zijn brandklasse B behoudt.

De brandvertragende behandeling van Lemahieu Fire Protection® is uniek dankzij de combinatie van:

Ter info

Als er wordt gekozen voor een ander type brandvertragende behandeling waarbij een beschermende coating wel noodzakelijk is tegen uitloging, dan is men verplicht deze coating regelmatig (om de 5 à 10 jaar) opnieuw aan te brengen. Het spreekt voor zich dat men gedurende de levensduur van het gebouw hiervoor de nodige budgetten moet voorzien.

© foto boven: architect www.crahayjamaigne.com | Project: ‘Passief nul-energie’ kantoorgebouw, Ovifat. Gevelbekleding in ceder, brandvertragend behandeld door Lemahieu Fire Protection® with Burnblock®.

Contact

Wenst u graag meer informatie of advies inzake de brandreactieklasse, de Technical sales advisor van Lemahieu Fire Protection® beantwoordt met veel plezier uw vragen.