De brandvertragende oplossing voor gevel- en wandbekleding

Met Lemahieu Fire Protection® bieden we de mogelijkheid om houtproducten, in onze autoclaaf onder druk, brandvertragend te behandelen met Burnblock®.

In tegenstelling tot vele andere producten op de markt bestaat de brandvertrager, Burnblock®, uit 100% natuurlijke ingrediënten, is het product 100% biologisch afbreekbaar en PH-neutraal. Bovendien is het product ook Cradle-to-Cradle GOLDᵀᴹ gecertificeerd.

Brandreactieklasse tot B-s1,d0
CE gecertificeerd EN14915:2013
100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar
Binnen- & buitentoepassing

Van vuren tot ceder. Van ThermoWood®-grenen tot ThermoWood®-Ayous.

> Gecertificeerde houtsoorten

Een groot aantal houtsoorten en platen werden getest en bekomen dankzij het proces in onze autoclaaf, brandreactieklasse B-s1,d0 conform de Europese norm EN13501.

Als eerste en enige in België beschikken we over een CE-certificaat van prestatiebestendigheid. Dit certificaat bevestigt dat alle voorschriften betreffende de beoordeling en verificatie van de prestatiebestendigheid zoals beschreven in bijlage ZA van de norm EN 14915:2013 toegepast worden en dat de productiecontrole uitgevoerd door de fabrikant werd beoordeeld om de bestendigheid van prestaties van het bouwproduct te garanderen.

Wanneer is een brandvertragende behandeling voor gevelbekleding in hout nodig?

> De gevraagde brandreactieklasse in projectbouw

Bij gevelbekleding spreekt men van brandreactieklasse. De gevraagde brandreactieklasse wordt bepaald door KB en opgenomen in het lastenboek van de architect. Deze is afhankelijk van de aard, toepassing en grootte van het gebouw.

Of er wordt geen brandreactieklasse gevraagd (F), bijvoorbeeld een ééngezinswoning of er wordt wel een brandklasse gevraagd (D of B).

 • D-s3, d0 = voor lage gebouwen (lager dan 10 m)

 • B-s3, d0 = voor middelhoge en hoge gebouwen (10 m tot 25 m) of specifieke toepassingen

 • F = geen classificatie

De voordelen van een brandvertragende behandeling met Burnblock®

> De voordelen
 1. Beste resultaten op de markt
  Burnblock® geeft de beste resultaten in de markt op het vlak van brandvertraging. Burnblock® heeft een classificatie volgens de hoogste Europese normen met betrekking tot brandbare materialen, namelijk tot B-s1,d0.

 2. Via vacuüm druk
  Via vacuüm druk wordt Burnblock® opgenomen in het behandelde houtproduct. Na droging in onze droogoven is het klaar om te worden verwerkt tot gevel –of wandbekleding.

 3. Kleur van het hout blijft behouden
  Het hout dat behandeld werd in de autoclaaf met Burnblock®, behoudt zijn kleur* en structuur. Na het droogproces kan zich een zichtbare witte film vormen aan de oppervlakte van het hout. Dit is een logisch gevolg van het drogen en kan eenvoudig worden verwijderd met een borstel, doek of water.

 4. Voor binnen en buiten
  Brandvertragend behandeld hout kan zowel binnen als buiten toegepast worden.

*Opgelet: bij eik kunnen er veranderingen in kleur optreden.

100% natuurlijk, 100% doeltreffend

> De eigenschappen van Burnblock®

Burnblock® is een wereldwijd gepatenteerd product en werd uitgebreid getest en gecertifieerd door diverse autonome Europese instellingen. De brandvertragende behandeling met Burnblock® garandeert een uiterst betrouwbaar, veilig en biologisch afbreekbaar product.

Burnblock® is een 100% natuurlijke brandvertrager. Het is doeltreffend op alle absorberende materialen zoals hout en platen en gecertificeerd volgens de hoogste Europese standaarden.

 • 100% biologisch afbreekbaar

 • 100% natuurlijk

 • Certificaat Cradle-to-cradle level Goldᵀᴹ

 • Alle gebruikte ingrediënten in Burnblock® komen ook voor in onze voeding of ons lichaam

 • Geen enkel gebruikt ingrediënt staat op de EU REACH-lijst

 • Energiezuinig

 • pH-neutraal – geen corrosie

 • Extreem laag VOC-gehalte

Kwaliteit en advies op maat

Dankzij onze knowhow en productkennis garanderen we de hoogste kwaliteit en advies op maat. Met precisie en passie realiseren we maatwerkoplossingen voor de gespecialiseerde houthandel. Ons volledig machinepark staat ook ter beschikking van uw eigen hout.

Ons team staat voor u klaar.