De transformatie van hout in een duurzaam product

FSC® of PEFC naaldhout uit Europese bossen wordt vaak toegepast in de tuin, als weidepaal, voor de bouw van tuinhuizen, …

Onze diverse verduurzamingstechnieken, waaronder thermisch, chemisch en impregnering onder druk zijn nodig om het hout te beschermen en de levensduur te verlengen.

Ook in loondienst
Grote productiecapaciteit
Lange levensduur
ATG & CTB-B+ gecertificeerd

In ons machinepark vindt u:

  • 3 ovens voor thermische modificatie

  • 4 impregneerinstallaties

  • 2 drenkinstallaties

ThermoWood® als alternatief voor tropisch hardhout

> Thermische behandeling

ThermoWood® is het resultaat van een 100% natuurlijk en innovatief proces waarbij hout bij hoge temperaturen verhit wordt.

Deze behandeling zorgt voor bepaalde chemische veranderingen in het hout, waardoor een duurzaam en stabiel product gecreëerd wordt waar insecten en houtrot geen vat meer op hebben.

ThermoWood® is het duurzaam alternatief voor hardhout en wordt zeer vaak toegepast voor gevelbekleding of terras. ThermoWood® van LDCwood is altijd FSC®, PEFC of OLB-gecertificeerd.

Lees meer over ThermoWood® van LDCwood

Verleng de levensduur van uw hout

> Drenken en impregneren

Onze impregneer- en drenkstations (ATG en CTB-B+ gecertificeerd) behandelen het hout met Wolmanit CX-10 zodat het hout in gebruiksklassen 2, 3 en 4 (en 4SP) toegepast kan worden (NBN EN 335).

Zo bekomt geïmpregneerd hout een langere levensduur en kan het bijgevolg toegepast worden voor schuttingen, tuinschermen, tuinkamers, omheiningen, borders...

Lees meer over drenken Lees meer over impregneren

Creëer een persoonlijke look

> Lakken, voorvergrijzen, borstelen en branden

Onze gevelbekledingsprofielen kunnen worden geleverd met een kant-en-klare laklaag. De coating wordt op de meest moderne industriële productielijnen aangebracht in één of twee lagen.

Lees meer over lakken, voorvergrijzen, borstelen en branden