Zeven divisies, twee locaties, één visie

Meer dan 85 jaar ervaring

Lemahieu Group is al tientallen jaren een gevestigde waarde in de hout- en platenimport. Sinds de oprichting in 1932 en de fusie tussen Lemahieu Houtimport NV en Lempan Platenimport NV in 2018, focussen we op het vergroten en het verbreden van ons voorraadassortiment hout en platen en het creëren van toegevoegde waarde van hout.

> Gent
> Gent
> Oostende
> Oostende

Vanuit onze 2 vestigingen, Gent en Oostende bieden we een compleet assortiment houtproducten leverbaar uit voorraad.

Gent vormt de spil van Lempan Panels en Lemahieu Timber Import. De overdekte stockageruimte van meer dan 65 000 m², stockeert een groot assortiment plaatmateriaal (multiplex, hardboard, softboard, garantieplaten en specials zoals MDF Tricoya) en ruw hout (zowel zachthout als hardhout).

Het kloppend hart van onze groep ligt in Oostende. Een state of the art machinepark om onder andere hout te drenken, impregneren, schaven, CNC te bewerken en brandvertragend te behandelen. Ons machinepark staat ook ter beschikking voor de bewerking van uw eigen hout.

Interne verbondenheid creëert een sterke relatie met onze klanten

We wensen een trouwe partner te zijn voor de houthandel en de gespecialiseerde houtverwerkende industrie in binnen- en buitenland. Het is daarom onze missie om een uitstekend niveau van klantenservice –en tevredenheid na te streven door het leveren van kwaliteitsvol hout en platenmateriaal en door het onderhouden en ontwikkelen van sterke relaties met onze stakeholders.

Een werkplek ontwikkelen waar mensen gerespecteerd en gewaardeerd worden, dat is ons doel. In een sfeer van openheid, teamwork, vindingrijkheid en innovatie, bevorderen we de groei en ontwikkeling van onze medewerkers en geven we vorm aan een productieve toekomst.

7 divisies, 1 visie

We geloven in de toekomst van hout en platen als duurzaam (bouw)materiaal en willen door middel van ecologisch verantwoorde oplossingen hun toepassingen verruimen.

Onze sterktes liggen in de samenwerking tussen de verschillende divisies en de gespecialiseerde vakkennis van onze medewerkers. De divisies delen een hart voor hout. Door middel van verduurzaming, brandvertragende behandelingen, verantwoord aankoopbeheer en maatwerkoplossingen verruimen we samen de toepassingen van hout en platen.

Lemahieu Panels

Dankzij onze jarenlange marktkennis en opgebouwde partnerships selecteren we met de grootste zorg platen. We garanderen de oorsprong en kwaliteit aan de beste prijs.

Lemahieu Timber Import

Dankzij onze jarenlange marktkennis en opgebouwde partnerships selecteren we met de grootste zorg ruw hout & platen. We garanderen de oorsprong en kwaliteit aan de beste prijs.

Lemahieu Wood Protection

Hout is een duurzame grondstof waar we bewust mee moeten omspringen. Om de levensduur van hout te verlengen, verhogen we de duurzaamheids- en gebruiksklasse door middel van drenking en impregnering.

Lemahieu Fire Protection®

We willen de mogelijkheden van ‘hout als brandveilig bouwmateriaal’ aanmoedigen en uitbreiden. Onze behandeling onder vacuüm druk met Burnblock® verbetert de brandreactieklasse van hout en platen tot B-s1,d0

Lemahieu Processing

We bewerken en verfijnen het hout naargelang zijn toepassing of einddoel. Dankzij onze know-how en productkennis garanderen we de hoogste kwaliteit en advies op maat.

Lemahieu Sustainability

Naast een sterke focus op kwaliteit en innovatie, zit ook duurzaamheid in ons DNA. Onze producten zijn voor meer dan 70% afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en voldoen bijgevolg aan de hoogste normen, met als waarborg een PEFC- of FSC®-certificaat.

LDCwood

LDCwood, de 50/50 joint venture tussen Decolvenaere Houtimport en Lemahieu Group, is de eerste officiële producent van ThermoWood® in België. In onze 6 ovens in Oostende modificeren we es, vuren, ayous, fraké en populier tot ThermoWood®. Alle producten van LDCwood zijn OLB-, FSC®- of PEFC-gecertificeerd.

Lemahieu Group staat voor:

UITGEBREID MACHINEPARK

Dankzij ons uitgebreid machinepark bieden we een oplossing voor elke vraag.

ERVAREN SALESTEAM

Onze vertegenwoordigers zijn al jarenlang stevig verankerd in de houtwereld. Ze helpen u met advies op maat.

GROTE VOORRAAD

Om u snel te bedienen, beschikken we over een zeer ruime voorraad aan hout en platen in Gent en Oostende.

INNOVATIE

We volgen markttrends op de voet en investeren in ecologisch verantwoorde oplossingen.

KWALITEIT

Van grondstof tot verwerking en levering mag u rekenen op onze kwaliteit.

DUURZAAMHEID

Van aankoop tot afvalbeleid en investeringen, in alle processen streven we naar een positieve impact op het milieu en de maatschappij.